slide1 slide2

Genieten van de zon, ontspannen onder het genot van een drankje en een hapje? Dan wilt u vast dat de plek waar u dit doet er pico bello uitziet.

Buitentegels en kitvoegen

Buitentegels krijgen extreme temperatuurschokken te verwerken. Denk maar eens aan een zomerse onweersbui of een heet geworden terras of een winterzon op een koud terras. Ook de kleur van een tegel beïnvloed de thermische spanningen. Donkere tegels warmen namelijk sneller op dan lichtere tinten. Het aanbrengen van uitzettingsvoegen is dan ook noodzakelijk.

Dilataties of uitzettingsvoegen

Thermische spanningen geven uitzettingen. Vooral een te snelle opwarming, na een koudere periode, kan aanleiding geven tot het loskomen en/of  omhoogkomen van de tegels. Het is dus belangrijk om deze spanningen in de vloeropbouw, op te vangen. Uitzettingsvoegen zorgen ervoor dat deze thermische spanning wordt opgevangen.
 

Kitvoegen en het voorkomen van scheurvorming

Hoe groter het tegelformaat, des te minder voegen, dus zoveel meer aandacht moet er besteed worden aan de dilataties en voegbreedte. Het aanbrengen van dilataties/uitzettingsvoegen om scheurvorming te voorkomen is complex.  
 
AMS Asten weet welke aandacht er besteed moet worden aan de juiste dilatatie.  

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op. 

Wilt u een vrijblijvend advies? Bel ons!
Icon phone
0493 - 696 206
Bereikbaar van: 09:00 - 21.00

Zakelijk

Door onze jarenlange ervaring in de bouwwereld, bieden wij voor elk project de juiste oplossing.

lees meer  ›

Particulier

Mooi kitwerk is de “finishing touch” van uw badkamer, toilet, keuken of tegelvloer.

lees meer  ›

Onderhoud

Voor de levensduur van alle kitvoegen is onderhoud van groot belang.

lees meer  ›

0493 - 696 206
A.M.S. Asten · Albert van Cuijckstraat 18 · 5721 JP Asten · dichtbij Eindhoven · Mobiel: 06 - 2387 9743 · E-mail: info@amsasten.nl

Copyright © 2024 A.M.S. Asten - Privacyverklaring

Ontwerp & Realisatie