slide1 slide2

Schimmelgroei, op kitvoegen in badkamers, is herkenbaar door kleine zwarte plekjes in of op de kitvoegen. Deze schimmelgroei komt vaker voor in een omgeving die gekenmerkt is door een hoge vochtigheid, een goede voedingsbodem (denk aan zeepresten) en een hoge temperatuur.

Schimmelvorming in of op kitvoegen

Schimmelvorming is te voorkomen door na het douchen, of gebruik van het bad,  de kitvoegen direct goed droog te maken en goed te ventileren. Door ervoor te zorgen dat er geen water op de kitvoeg blijft staan, zorg je voor een omgeving waarin schimmelgroei minder kans heeft om zich te ontwikkelen.Dit geldt voor alle kitvoegen, maar vooral voor de naden bij douchebak, doucheputje, bad en drain. De kitvoeg gaat hierdoor niet alleen langer mee, maar zal ook minder snel, door betere hechting, een lekkage veroorzaken.

Schimmelwerende kit

Ondanks de beweringen van de fabrikanten, bestaat er geen schimmelvrije kit. Hooguit is er een schimmelwerende kit. De stoffen die zijn toegevoegd aan deze kit, fungicides, trekken naar verloop van tijd, naar de buitenkant van de kitvoeg en worden als het ware opgebruikt. Dat betekent, dat na een zekere tijd,  de schimmelwerende werking bij een kit niet meer aanwezig is.

Wilt u een vrijblijvend advies? Bel ons!
Icon phone
0493 - 696 206
Bereikbaar van: 09:00 - 21.00

Zakelijk

Door onze jarenlange ervaring in de bouwwereld, bieden wij voor elk project de juiste oplossing.

lees meer  ›

Particulier

Mooi kitwerk is de “finishing touch” van uw badkamer, toilet, keuken of tegelvloer.

lees meer  ›

Onderhoud

Voor de levensduur van alle kitvoegen is onderhoud van groot belang.

lees meer  ›

0493 - 696 206
A.M.S. Asten · Albert van Cuijckstraat 18 · 5721 JP Asten · dichtbij Eindhoven · Mobiel: 06 - 2387 9743 · E-mail: info@amsasten.nl

Copyright © 2023 A.M.S. Asten - Privacyverklaring

Ontwerp & Realisatie