slide1 slide2

Bij het verwijderen van kit kunt u het beste gebruik maken van een afbreekmesje. Steek het mesje onder de kitvoeg en snijd voorzichtig de naad los. Kijk wel uit als u matte tegels heeft, deze kunnen namelijk eenvoudig beschadigen, als het mes de tegels raakt.

Ondergrond en kitten

Als alle kit verwijderd is, moet de ondergrond goed schoongemaakt worden. Er blijven namelijk altijd kitresten achter bij het verwijderen van kit. Niet goed verwijderde kitresten of een naad die niet goed is schoongemaakt, zorgt voor onvoldoende hechting. Een volgende kitlaag zou hierdoor snel kunnen loslaten.

Schoonmaakmiddelen 

Gebruik voor het schoonmaken van de ondergrond, een ontvetter. Gebruik liever geen water of andere oplossingsmiddelen, want die zorgen ervoor dat de ondergrond langdurig vochtig blijft. Op een vochtige ondergrond ontstaan hechtingsproblemen. De stof van een ontvetter vervliegt snel, waardoor je na het schoonmaken direct een nieuwe kitlaag aan kunt aanbrengen. 

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u een vrijblijvend advies? Bel ons!
Icon phone
0493 - 696 206
Bereikbaar van: 09:00 - 21.00

Zakelijk

Door onze jarenlange ervaring in de bouwwereld, bieden wij voor elk project de juiste oplossing.

lees meer  ›

Particulier

Mooi kitwerk is de “finishing touch” van uw badkamer, toilet, keuken of tegelvloer.

lees meer  ›

Onderhoud

Voor de levensduur van alle kitvoegen is onderhoud van groot belang.

lees meer  ›

0493 - 696 206
A.M.S. Asten · Albert van Cuijckstraat 18 · 5721 JP Asten · dichtbij Eindhoven · Mobiel: 06 - 2387 9743 · E-mail: info@amsasten.nl

Copyright © 2023 A.M.S. Asten - Privacyverklaring

Ontwerp & Realisatie