slide1 slide2

Ventileren is iets anders dan luchten. Luchten is kort de lucht verversen om vervelende geuren kwijt te raken. Deze frisse lucht is vaak na een half uur weer verdwenen. Wanneer je spreekt over ventileren, dan praat je over het constant binnenhalen van frisse lucht en het afvoeren van 'oude' lucht. 

Vocht in de lucht

Dagelijks produceren we met elkaar grote hoeveelheden vocht in de lucht. Een goede luchtstroom in je huis is dus geen overbodige luxe om gezondheidsproblemen te voorkomen. 

Lucht met een hoge temperatuur, zoals in een badkamer, bevat meer vocht. Daarom is in de winter, vijf minuten luchten voldoende. Koude lucht voert namelijk vocht minder goed af. Zet wel de badkamer na het luchten op een kiertje. Zo zorgt u toch voor een goede luchtcirculatie/ luchtstroom in uw huis. 

Vochtproblemen en kitvoegen

Vocht houdt niet van frisse lucht. Een te hoge vochtigheidsgraad, hoger dan 60-65%, kan leiden tot condensvorming en schimmelgroei. Men ervaart een vochtig huis vaak als benauwd en muf. Er ontstaan schimmelplekken, houtrot en materialen zetten uit bij een hoge vochtigheidsgraad. In de kitvoeg ontstaan zwarte stipjes in of op de naad, door schimmelvorming.  

U voorkomt dus vochtproblemen door te ventileren. Vlak na het douchen, is het verstandig om extra te ventileren. 

 

 

 

Wilt u een vrijblijvend advies? Bel ons!
Icon phone
0493 - 696 206
Bereikbaar van: 09:00 - 21.00

Zakelijk

Door onze jarenlange ervaring in de bouwwereld, bieden wij voor elk project de juiste oplossing.

lees meer  ›

Particulier

Mooi kitwerk is de “finishing touch” van uw badkamer, toilet, keuken of tegelvloer.

lees meer  ›

Onderhoud

Voor de levensduur van alle kitvoegen is onderhoud van groot belang.

lees meer  ›

0493 - 696 206
A.M.S. Asten · Albert van Cuijckstraat 18 · 5721 JP Asten · dichtbij Eindhoven · Mobiel: 06 - 2387 9743 · E-mail: info@amsasten.nl

Copyright © 2023 A.M.S. Asten - Privacyverklaring

Ontwerp & Realisatie